• Logopedie

    Logopedie

vanNoordenne Logopedie

Wanneer logopedie?

De logopedist houdt zich bezig met communiceren. Alles wat te maken heeft met het begrijpen en produceren van gesproken en geschreven taal. De logopedist doet onderzoek, adviseert, werkt preventief, behandelt en begeleidt de omgeving van cliënten op het gebied van spraak, taal, stem, stotteren, slikken, afwijkende mondgewoonten, lees- en spellingsproblemen (dyslexie) en communicatie.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Intakegesprek:
Een behandeling begint altijd met een intakegesprek. In dit gesprek wordt uw hulpvraag besproken en wordt bekeken hoe we uw hulpvraag zo goed mogelijk kunnen onderzoeken en de ernst daarvan in kaart kunnen brengen.

Onderzoek, behandelplan:
Er zijn verschillende onderzoeken voor de verschillende logopedische gebieden. Naar aanleiding van het intakegesprek wordt er besproken welk onderzoek passend is voor uw probleem. Na het onderzoek worden de resultaten met u besproken en wordt er een advies gegeven voor een behandelplan. Met uw goedkeuren zal er vervolgens een start gemaakt worden met de oefentherapie.

Oefentherapie:
Gedurende het traject zal er veelvuldig geëvalueerd worden om de voortgang nauwgezet in de gaten te houden. Indien nodig wordt het behandelplan tussentijds aangepast aan uw behoefte en vraag.

Vergoeding

Logopedie zit in het basispakket van de zorgverzekering en wordt zowel voor volwassenen als voor kinderen volledig vergoed. Voor volwassenen geldt dat de vergoeding pas ingaat als het eigen risico is overschreden. Kinderen hebben geen eigen risico. Ik heb met alle zorgverzekeraars een overeenkomst. Hierdoor wordt logopedisch onderzoek en/of behandeling volledig vergoed.
Stacks Image 2062

Contact en aanwezigheid

Op dinsdag ben ik de gehele dag aanwezig in Terneuzen. Mocht dat voor u niet mogelijk zijn dan zijn er ook mogelijkheden tot andere dagen op andere locaties.

U kunt telefonisch contact opnemen voor het maken van een afspraak op 06 425 92 143 of per e-mail
op info@vannoordennelogopedie.nl

ADRES

Paramedisch Centrum Beethoven
Beethovenhof 3A
4536 AE Terneuzen

TELEFOON

T 0115-622655

SOCIAL MEDIA

Powered by Webcompact.nl