• Valpreventie (Beweegveilig)

    Valpreventie (Beweegveilig)

Vallen kan grote gevolgen hebben. Als u (bijna) gevallen bent kunt u bang zijn voor een nieuwe val en hierdoor uw activiteitenpatroon gaan aanpassen om risicovolle situaties te vermijden. Hoewel de meeste valincidenten binnen plaats vinden, worden met name buitenactiviteiten en hiermee sociale contacten verminderd. Ook angst om te vallen heeft een negatief effect op uw kwaliteit van leven.

Wanneer u mobiliteit vermindert, het risico op vallen vergroot is of valangst heeft en u graag nog zelfstandig en veilig in uw woning wilt blijven wonen, komt u in aanmerking voor ons Beweegveilig traject.

Behandeling in Paramedisch Centrum Beethoven

Vanuit een samenwerking tussen de Oefentherapeut Cesar-Mensendieck en de Ergotherapeut krijgt u een training op maat aangeboden. Er wordt o.a. gekeken naar factoren als bewegen (mobiliteit, kracht, balans, conditie, e.d.) en het (veilig) uitvoeren van uw dagelijkse activiteiten in uw woon- en leefomgeving. Hierbij hebben de Ergotherapeut en Oefentherapeut ieder hun eigen specialisaties die elkaar aanvullen in het behandelproces.

Binnen ons centrum kunnen we ook gebruiken maken van de expertise van Podotherapie De Boer als het gaat om voetklachten. Waar nodig is er ook contact met andere deskundigen zoals huisarts, thuiszorg, e.d.

De behandelingen zullen bij u thuis plaatsvinden en geregeld zal er overleg plaatsvinden tussen de therapeuten om de voortgang te evalueren en de inhoud van de therapie aan te scherpen indien nodig.

Contact

Wilt u meer weten over ons behandelteam of een afspraak maken, neem dan contact met ons op.

ADRES

Paramedisch Centrum Beethoven
Beethovenhof 3A
4536 AE Terneuzen

TELEFOON

T 0115-622655

SOCIAL MEDIA

Powered by Webcompact.nl